חורף חם. יש דבר כזה
חורף חם. יש דבר כזה
הנה סופסוף הגיע החורף, זמן להתחפר קצת מתחת לשמיכות, ליהנות מריח הגשם, להתרפק על מרק עדשים חם או על כוס קפה-טוב, או שוקו רותח עם קצפת.
גם ספר פרוזה לא יזיק (צאו קצת מה'נטפליקס' ומהמסכים) חורף בלי משקה חם בערב או מרק-מנחם בצהריים זה לא חורף ישראלי.
קבלו את נבחרת החימום של חורף 2022
שוקו חם
שוקוצ'ינו עם קצפת
סחלב
סיידר חם
משקה מרשמלו
שוקולטה
משקה וניל חם עם נגיעות רום
משקה קפה חם עם נגיעת אלכוהול ורום
סנגרייה
סיידר חם עם יין
צ'אי הודי
משקה רום חם עם מעט חמאה
תה גי'נג'ר
משקה חלב חם מוקצף עם 'נגיעות' קקאו או קינמון
קבלו מתכון להיט למשקה סיידר-יין חם
סיידר זה בעצם משקה תפוחים, הוא יכול להגיע בפורמט קר או חם.
החומרים הדרושים להכנת סיידר חם: שתי כוסות יין אדום יבש, כוס אחת של סיידר תפוחים, תפוז חתוך לפרוסות, תפוח-עץ חתוך לפרוסות, שליש כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה: לוקחים את כל החומרים ומכניסים לתוך סיר קטן, מניחים על הגז ומביאים לרתיחה במשך כעשר דקות. מוזגים לכוסות ומתענגים.
''שהחיינו'' והגענו לחורף הזה.
ליקר קפה מחמם ליום סגריר
קונים ליקר קפה, מוזגים ממנו את הכמות שרוצים (לפי מספר האנשים) מוסיפים לו בטא'ץ קצת שמנת ושוקולד ומחממים טיפונת. תענוג.
אפשר גם ללכת על ליקר ''בייליס'' מעולה (על בסיס שמנת) למזוג טיפה ממנו לכוס קפה חם, ולהרגיש מה זה כיף אמיתי של חורף.
גם לאטה חם בחורף יכול להיות יופי של נחמה, משקה לאטה עם קקאו מפוזר מלמעלה יכול להיות 'גוף-חימום' פגז.
רעיון נוסף: חווייאג' חם יכול לספק אווירה אוריינטלית מזרח-תיכונית בחורף: לוקחים קפה שחור, מוסיפים לו כפית חוויאג', כפית קינמון, כפית הל טחון,
כפית זנגוויל טחון - מערבבים הכל יחד בסיר, בחימום עד להרתחה ומקבלים משקה תימני-אסלי.
מתכון זריז לאייריש קופי חם:
לוקחים כוס, מוזגים לתוכה וויסקי אירי ושוט אספרסו-ארוך (ביחס של 6 גרם קפה אספרסו ב-40 מ"ל מים)
מעל לזה מוזגים קצת שמנת מתוקה או קצפת, וכך מתקבל משקה בשתי שכבות, חום לבן.
בזמן השתייה הקפה 'פולש' מתוך הקצפת ומעצים את התענוג.
אם אתם בקטע של 'ירוק', אורגני וצמחוני, גם לכם יש מה לשתות בקור הזה
אפשר להכין משקאות חמים גם מחומרים טבעיים, למשל: משקה שוקולד אורגני לבן, משקה שוקולד-חרובים, משקה חלב סויה, משקה קוקוס חם עם קינמון, משקה חליטות צמחים עם קינמון,
פונץ' פירות מחומם.
הנה מתכון לסיידר חם טבעוני: שלוש כוסות מיץ תפוחים, חצי כוס מיץ לימון +גרידת חצי לימון, מקל קינמון עבה, קוביית ג'ינג'ר חתוכה דק (אפשר להוסיף כפית סוכר) מחממים הכל בסיר קטן על אש נמוכה,
דקות קצרות עד לרתיחה, מוסיפים טיפה רום תוך כדי חימום. מגישים לרוויה.
עוד רעיון נחמד: מתכון לשוקו ללא חלב לטבעונים-'אדוקים': שלוש כוסות מים, מעט צ'ילי,
חצי כפית קינמון, שלוש כפות קקאו.
מערבבים את הכל בסיר על אש קטנה, מביאים לרתיחה, עד שהמשקה הופך חלק וטיפה סמיך,
וללא גושים. מוסיפים כפית סוכר ושותים לרוויה.
אין חורף בלי סנגרייה לחימום אישי צמוד. קבלו עוד מתכון חם לימים קרים
כוס מיץ תפוזים טבעי, 700 מ"ל יין (שלוש כוסות) מקל קינמון, אגס חתוך לקוביות, אחד 'כוכב אניס', שלוש כפות סוכר חום דמררה, גרידת תפוז.
אופן ההכנה: מביאים לרתיחה בסיר את היין, מיץ התפוזים, האניס, גרידת התפוז, מסירים את ה'קרום הלבן' שעולה וכעבור 7-10 דקות מנמיכים את האש,
מוסיפים את חתיכות האגס ובוחשים עד שהן מקבלות צבע כהה יותר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד חמש-עשר דקות.
תחגגו את חורף 2022 הכי לוהט שאפשר!